Вълнуваща среща на Неда Антонова с плевенските й читатели

05.06.2015 17:30

Вълнуваща среща имаше днес писателката Неда Антонова със своите плевенски читатели. В Галерия Дарение „Колекция Светлин Русев“ авторката, чиито корени са от село Николаево, гостува на Плевен и представи своите два документални романа – „Царица Елеонора Българска“ и „Съвършената. Преподобна Стойна, неканоничната светица“. Поканата за срещата е на плевенското читалище „Пробуда – 1990“, което тази година празнува четвърт век от своето създаване.

ne2
„Очаквам тази среща много отдавна. Все се питах защо не ме канят в скъпия на сърцето ми Плевен. Идвам тук с огромно желание да се видя с хората, които са ми близки от ранните години, когато започвах, когато всичко беше възможно“, каза пред журналисти Неда Антонова. И добави, че за нея Плевенският край е не само роден. „Това е един край, който съществува във всички мои книги. Каквото и да пиша, въртя суча, все нещо около Плевен да става, все някой от героите ми да е от Плевен. Аз нямам по-близки хора от плевенчани“, сподели авторката.

ne3
Тя разкри, че вече работи и по следващата си книга, посветена на любовта между Христо Ботев и Венета. Вече е написала половината от нея и това, което я е впечатлило, докато е търсила източници за книгата си, са думите, които Ботев е казал на един свой приятел за Венета: „Тя не ми е жена, тя ми е либе“. Книгата ще се казва „Неговата любима“.

ne1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: