Манекени дефилират с рокли на Катя Попова в ревю-спектакъл за Нощта в музея в Плевен

13.05.2015 14:07

13.05.rim

С интересна и разнообразна програма ще зарадва своите гости РИМ – Плевен в тазгодишната Нощ в музея, която ще се проведе на 16 май, събота, от 19 ч. Повече за проявата на пресконференция днес разказаха директорът на музея Владимир Найденов, както и режисьорът и сценаристът на ревю-спектакъла „Жената и модата през XX век”, който ще е акцент в проявата – Георги Ангелов и Нели Дакова.
Посетителите ще имат възможността да разгледат четири изложби. В „Спасени реликви” ще бъдат показани културни ценности, постъпили в РИМ – Плевен, благодарение на съвместната работа на музея с МВР – Плевен и Прокуратурата. Втората изложба е „Ад Путеа 2014”. В нея ще бъдат представени фотоси от процеса на проучванията на археологическия обект край село Рибен, както и част от реставрираните находки, открити през миналата година. И двете изложби ще могат да бъдат видени единствено в Нощта в музея.
Интерес за плевенчани ще предизвика и изложбата на гоблени „Изрисувано с игла” с автор Дора Петрова. Ще бъдат показани гоблени с образите на Богородица и Христос, с пейзажи, цветя и зодии. Четвъртата изложба е под мотото „Видни плевенски възрожденци”. Тя се реализира по повод 175-годишнината на съратника на Левски Данаил Попов и 170 години от рождението на Костаки Хаджипакев – писар в четата на Филип Тотю. Част от експонатите в нея ще бъдат показани за първи път пред публика.
Акцентът в Нощта в музея – ревю-спектакълът „Жената и модата през XX век”, ще започне в 21 ч. в парка на РИМ. В него гостите на музея ще видят 90 дамски тоалета, представени от манекените от школата на Георги Ангелов. С ревюто ще бъде представено развитието на модата през миналия век, като ще бъдат показани автентични тоалети от фондовете на РИМ – Плевен, РИМ – Ловеч и Исторически музей – Горна Оряховица. Сред тях са и рокли, принадлежали на бележитата оперна прима Катя Попова.
Участие в Нощта в музея ще вземат РИМ – Ловеч, Исторически музей – Горна Оряховица, Дизайнерски център „Ариес Уникат“ – София, Общински хор „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева, Клуб по спортни танци „Дъга – тийм“ с треньор Жени Василева, цигуларят Чавдар Вълков и манекени от школата на Георги Ангелов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: