ДКТ – Плевен представя днес премиерно най-новия си спектакъл „Вишнева градина“

10.03.2017 7:23

С провокативен плакат ни канят на най-новия спектакъл в ДКТ „Иван Радоев“ – „Вишнева градина“. Режисьор е Василий Сенин – безспорен авторитет и майстор в професията. Плевенската публика си спомня неговата „12-а нощ“ и авангардния му прочит на Шекспир, а актьорите – вдъхновяващия му маниер и неизчерпаемите му идеи. За изминалото време от предишното му гостуване Сенин е натрупал сериозен „багаж“ от опит и известност из целия културен свят. Той нарича своите спектакли „Моята свободна територия“ и е убеден, че позицията на „свободен артист“ е най-плодотворната за днешно време.


В ролята на Любов Андреевна ще видим отново на плевенска сцена Красимира Кузманова, която миналият сезон заслужи Икар-а си с „Театър, любов моя“. Спектакъл, с който Театър 199 чества 50-годишния си юбилей, и който с успех се играе не само в страната, но и в чужбина.


Във „Вишнева градина“ участват младите и талантливи Асен Данков, Антъни Пенев, Георги Кацарски, Бориса Сарафова, чийто 1-ви сезон в театъра наистина започна силно и впечатляващо . В спектакъла играят още и Адриан Филипов в ролята на брата на Раневская/ тази роля в МХАТ е играл самият Станиславски!/, Георги Енчев, Нина Илиева-Петкова, Надя Дердерян, Петьо Кръстев, Елица Анева, Сергей Константинов, Милена Ерменкова и един от най-интересните артисти в българското кино – Ованес Торосян!


Премиерните спектакли са на 10-ти и 11-ти март от 19 ч. в ДКТ“Иван Радоев“.

Снимки: Георги Енчев

#тагове:

НАЙ-НОВИ: