„Спартак“ отстъпи на „Лукойл“ с осем точки в контрола

08.10.2014 8:23

8.10.lukoil

Лукойл Академик се наложи над Спартак Плевен със 73:65 в поредна контрола преди началото на сезона в НБЛ, информира bball.bg. Мачът се игра в Правец, а за „студентите“ успехът е четвърти поред след турнира за Купа Стара Загора. Там момчетата на Йовица Арсич надиграха последователно Рилски спортист, Берое и Ямбол.
Срещу селекцията на новия треньор Илия Станков, прекратил кариерата си това лято, Лукойл не използва Морис Къри и Тенчо Банев. Американецът се оплаква от болка в коляното още от Стара Загора, където пропусна срещите с Берое и Ямбол. Силите на Банев също бяха пощадени от ръководството на Академик срещу плевенчани.
Отлични изяви имаше Крис Минков, който записа 17 точки срещу името си. Чарлс Томас вкара 18, а Килиън Ларсън направи дабъл-дабъл от 12 точки и 11 борби. С 15 завърши Тери Смит. За гостите много добър мач изнесе братът на Христо Захариев от шампиона Левски – Милен Захариев. Той се прибра в съблекалнята с двойни показатели от 12 точки и 10 овладени под коша топки. С 10 точки приключи новият капитан на Спартак Цветослав Острев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: