СБЖ – Плевен издава юбилеен вестник по повод 120 години организирано журналистическо движение в България

13.06.2014 10:19

13.06.sbj1

Юбилеен вестник по повод отбелязването на 120 години организирано журналистическо движение в България ще издаде Дружеството на журналистите в Плевен. Темата бе коментирана на вчерашното Общо събрание на СБЖ – Плевен, като получи подкрепата на всички присъстващи. По предложение на Управителния съвет на Дружеството работното заглавие на газетата е „Ново Северно ехо“, като се предвижда тя да излезе в тираж от 500 бройки. Те ще бъдат разпространени безплатно в училища и културни институти на територията на община Плевен, а по план вестникът трябва да се появи навръх Деня на будителите – 1 ноември.

13.06.sbj2
Всеки от членовете на Дружеството ще има възможност да се включи в юбилейния вестник със свои публикации, а материалите на историческа тематика ще бъдат подготвени от Красимир Петров, уредник в Отдел „Нова и най-нова история“ на РИМ – Плевен. Начело на редколегията застава главният редактор на „Плевен за Плевен“Иван Илиев, а в състава й влизат още Димитър Стойков, Вера Стефанова, Ирена Николова, Антоанета Костова и Христина Комаревска.
Също така, по повод годишнината гост в пресклуба на БТА в Плевен през следващата седмица ще бъде председателят на СЕМ доц. Георги Лозанов, който ще участва в дискусия на тема „Медийна среда и обективност на журналистиката“. Членовете на СБЖ – Плевен ще се включат и в инициативата на Интеракт клуб Плевен „Прочети и предай нататък!“, чийто старт ще бъде даден в понеделник.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: