Днес е Международният ден на приятелството

09.06.2014 8:02

9.06.friendship

На днешния ден – 9 юни, отбелязваме Международния ден на приятелството, обявен от Общото събрание на ООН. Идеята на Световната организация за стимулиране на дружбата между индивидите и народите не е случайна. Приятелството е благородното и спояващо чувство, способно да хвърли траен мост между държавите и различните култури, за изграждането на един мирен и по-добър свят.
Инициативата е начин младите хора по света, бъдещите държавни ръководители, учени, творци, да си подадат ръка и да загърбят всякакви различия за по-добро разбирателство между хората. Посланието е пределно ясно – можем да бъдем близки, колкото и да сме различни. Всички хора по света имат много повече неща, които да ги сближават, отколкото да ги противопоставят.
Световната организация призовава на този ден всички правителства и граждански организации да се включат в разнообразни инициативи в съзвучие с усилията на ООН за подобряването на диалога между различните култури в името на солидарността, взаимното разбирателство и помирението.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: