Предотвратиха опит за внасяне на дрога в затвора в Плевен, в Белене – пандизчии лафят по джиесеми

13.05.2014 9:54

13.05.zatvor

Заместник-министърът на правосъдието Илия Ангелов и ръководството на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” са направили проверка на носенето на надзорно-охранителната дейност от личния състав на затвора в Пазарджик, информират от пресцентъра на Министерството на правосъдието. Това е третата поред проверка на място. Досега такива бяха предприети в затворите в Бургас и в Пловдив.
Успоредно с инспекциите, които целят преглед на надзорно-охранителната дейност и подобряване контрола в затворите, продължава извършването на лични обиски на лишените от свобода и претърсвания на помещения. За периода от 1 до 6 май в затворите в Пазарджик, Бобовдол, Белене, Ловеч, Враца и Бургас са открити двадесет броя мобилни телефона. Неразрешените вещи са иззети с протоколи. За последните два дни са конфискувани два мобилни телефона в София и в Бургас.
За периода 10-11 май са предотвратени опити за внасяне на наркотични вещества в затворите в Бобовдол, Пловдив, Варна, Плевен и Ловеч. Наркотичните вещества са открити при проверки на багажи, донесени на свиждания и предназначени за лишени от свобода. Във всичките 5 случая са извикани дежурно-оперативни групи на районните управления, уведомени са наблюдаващите прокурори, а веществата са иззети за анализ.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: