Пордимчани отдадоха почит пред паметта на героите за българското Освобождение

03.03.2014 12:59

3.03.pordim1

136 години ни делят от онзи Трети март, когато в Сан Стефано се полагат подписите, ознаменували края на Руско-турската война и раждането на българската свобода. Днес свеждаме чела пред националните символи и заставаме изправени с уважение и признателност към хилядите, които направиха мечтата реалност – от уважение към самите нас, заради достойнството на държавата ни. Трети март е ден, в който народът ни стои на колене пред подвига на руските, румънските и финландските воини, българските опълченци и всички, които със своята героична саможертва са вграждали живота си в олтара на Свободата.

3.03.pordim2
Нашата гордост на този ден е още по-голяма защото от нашето градче – навремето село Пордим – наистина се ражда свободата на България. Тук – пред костите на загиналите в района руски и румънски войни ние заявяваме още веднъж дълбоката си признателност към всички, дали кръвта си за Свободата. Поклон, дълбок поклон пред паметта им!

3.03.pordim3
Скъпи българи, уважаеми съграждани, поздравявам ви с Националния празник на Република България! Да го посрещнем достойно и да предадем на потомците си свещения завет – да пазят като висша ценност Свободата!
Илиян Александров
кмет на община Пордим

#тагове:

НАЙ-НОВИ: