Изправят сводник пред Съда в Плевен

21.02.2017 14:45

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж, набирал жени с цел проституция.

Обвинението срещу Христо И. е за това, че на  неустановен ден през 2011г. в гр.Плевен набирал отделно лице – жена от същия град, с цел да бъде използвана за развратни действия, независимо от съгласието, като деянието е извършено чрез обещаване на облаги, информират от Прокуратурата.

Както и за това, че на  неустановен ден през месец февруари 2016 г. в гр.Плевен, при условията на опасен рецидив, набирал отделно лице – момиче на 15 години, с цел да бъде използвана за развратни действия, независимо от съгласието й, като деянието е извършено спрямо лице ненавършило осемнадесет години и чрез обещаване на облаги – престъпление по чл.159 а от НК.

Обвиняемия се запознал с първата пострадала в обща компания. Решил да си набавя парични средства, като предоставя   жената за развратни действия. Предложил й да работи като проститутка за него и обещал, че ще делят изкараното от нея 50 на 50. Жената се  съгласила и се преместила в дома на обвиняемия. Пострадалата  започнала да извършва сексуални услуги срещу заплащане, като след обаждането по телефон от „клиент”, обвиняемият поръчвал такси или я придружавал лично до съответния адрес, където се срещала с „клиента”. Получените пари предоставяла на обвиняемия, който и давал по  10 лева на ден.

През февруари 2016 г. 15-годишното момиче, по покана на свой роднина, посетило  жилището на  обвиняемия. Христо И. и предложил „да работи” за него, като и обещал, че ще изкарва много пари. Така  непълнолетната започнала да извършва сексуални услуги срещу заплащане, като се срещала с „клиента” в помещенията, ползвани от обвиняемия. Получените пари делили с  обвиняемия, който всяка вечер я изпращал до автобуса, като я предупреждавал да не споделя на родителите си. През април  момичето споделило на родителите си, че е проституирала в гр. Плевен, които незабавно уведомили органите на полицията. Обвиняемият е осъждан.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: