В МУ започва учебната година за новоприетите чуждестранни студенти

06.02.2014 15:14

6.02.mu

Новоприетите 130 чуждестранни студенти, които ще се обучават в англоезичен курс по медицина в МУ-Плевен, вече пристигнаха в града, информираха от учебното заведение. Специално за тях отделът за прием на чуждестранни студенти към Факултета по медицина е организирал богата програма от събития, наречена Седмица на адаптацията. Тя включва запознаване с учебната база на университета, дни на отворените врати в библиотеката на 8 и 9 февруари, както и инструкции за работа с информационната система. В седмицата от 2 до 10 февруари, преди започване на редовни занятия, новопристигналите чуждестранни студенти ще се явят на входящи изпити по биология и химия, както и на тестове за определяне на нивото им на владеене на английски език.
За новоприетите чуждестранни студенти учебните занятия стартират на 10 февруари, понеделник, с официално откриване на академичната година в зала „Амброаз Паре” на Телекомуникационен ендоскопски център. На тържеството те ще се запознаят с ръководството и символите на университета, с химна на студентската общност, както и с възможностите, които им дава обучението в Плевен.
Медицински университет – Плевен запазва тенденцията за прием на висок брой чуждестранни студенти, граждани на Великобритания – 61 са кандидатите тази година при 75 от миналата. В първи курс, англоезично обучение по „Медицина” ще бъдат записани общо 130 чуждестранни студенти – граждани от 24 държави – втори по численост след английските са немските граждани (20), трети – индийските (11), четвърти – испанските (10), пети – италианските (4), след тях са турските (3), а накрая се нареждат гражданите на Швеция, Гърция, Кипър, Нигерия, САЩ, Канада и Япония. За първи път сред новоприетите чуждестранни студенти в МУ-Плевен има граждани на Кения и Русия.
Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: