Заловиха 31-годишен крадец след серия от взломни кражби

03.12.2013 12:28

Прецизната оперативна работа на криминалисти от РУП Левски доведе до разкриването на извършителя на серия от взломни кражби в града.

belez

На 30 ноември в полицията е заявено, че на 29 ноември 2013 год. за времето от 20 часа до 6.30 часа на 30 ноември е извършена кражба от магазин. При огледа полицаите са установили, че е взломена метална решетка и прозорец 40х40 см. на тоалетна, оттам е проникнато в обекта. По информация на материално отговорното лице са откаднати около 260 кутии с цигари, от различни марки и монетник със 105 лева с монети от по 1 лев и 0.50 ст. Уведомен е прокурор. Образувано е досъдебно производство. От проведените незабавни оперативни действия е установен извършителят на деянието – 31-годишен от Левски.
В хода на разследването се е изяснило, че младежът е автор на още три престъпления. На 30 октомври полицията е започнала работа по досъдебно производство за кражба от магазин в град Левски. По данни на собственика на обекта за времето от 14 часа на 29 октомври до 7 часа на 30 октомври, е съборена външна стена на павилион за закуски. От павилиона са откраднати 100 лв оборотни пари, бутилка коняк „Карнобат“ от 0,7 л., бутилка уиски „Савой клуб“ от 1 л. и 60 кебапчета. При разплитането на случая се доказала и кражба извършена около 1:20 часа на 23 ноември 2013 година. Тогава се задействала сигнално-охарнителната техника в магазин след счупване на прозорец на склад към обекта. При огледа се е установило, че извършителят е отворил незаключена врата, да за открадне неустановено количество цигари от различни марки и монети от монетник.
За периода от 11 октомври до 15 октомври чрез натиск на ПВЦ врата в областта на заключващото устройство мъжът е проникнал в частен дом в Левски и отнел накити от бял метал с тегло около 100 гр., златно колие с тегло около 4 гр., цифров фотоапарат „Канон“, стек с 12 еднолитрови бутилки с олио неустановена марка, нови работни обувки, 2 флаш памет, мемори карти за цифров фотоапарат и други вещи. Първоначално извършителят е задържан за 24 часа, а на 1 декември му е взета мярка за задържане в срок до 72 часа от прокурор при РП-Левски. Намерени са част от вещите, обект на кражбите – около 240 кутии с цигари от различни марки, 5 еднолитрови бутилки с олио, работни обувки, флаш памет и две тонколони „Дел“ за Лап-Топ. Предметите са оставени на съхранение в РУП-Левски. Документирането на престъпната дейност продължава, информират от Пресцентър на МВР Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: