„Левски” би закономерно „Спартак” като гост

01.12.2013 7:32

1.12.basket

Левски взе петата си победа от началото на сезона в Теси НБЛ. Това стана снощи при гостуването на Спартак Плевен, което бе спечелено с резултат 83:67. „Сините“ водеха от началото до края, като нито за момент не позволиха на домакините да вземат аванс. Така левскарите се изравниха с Черно море Порт Варна с по 5 победи и 1 загуба, докато спартаклии имат баланс 2:4. В следващия кръг Левски ще е домакин на Лукойл Академик в дербито на лигата, а Спартак ще гостува на Рилски спортист.
Левски вкара първите 4 точки в мача и водеше до края. Малко преди средата на първата част домакините намалиха на 1 пасива си, но със следващите 6 гостите пак дръпнаха. След десет минути „сините“ имаха аванс от 9 точки и до края на двубоя контролираха преднината си, с което взеха нова победа. Гостите бяха по-добри и в стрелбата за 2 точки и в тази за 3, с което стигнаха до успеха. Левски имаше 29 от 44 по първия показател и 6 от 14 по втория, докато домакините бяха съответно 21 от 37 и 5 от 21.
Най-резултатен за победата стана Лайънъл Чалмърс с 16 точки, а Павел Иванов добави 15. За домакините Цветослав Острев вкара 17 точки, а с 12 приключи Джеймс Анакриън.

Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: