Ексклузивно! Сондажът в Центъра приключи – ще има предостатъчно вода, според експертите!

30.11.2013 14:17

voda

Днес наблюдателен репортер на Плевен за Плевен забеляза, че фирмата-изпълнител на сондажа за вода в центъра на Плевен, вече прибира своите съоръжения. Изпълнителите на проекта споделиха за нашите читатели, че работата им е приключила с успех – открита е вода от 31-ия до 100-ия метър. Дебитът е 4 литра в секунда, но след поставянето на помпа, се очаква той до достигне до 10 литра в секунда.
Какво ще рече това? Ще има достатъчно количество вода за поливане на дърветата и зелените площи в цялата централна градска част, като според изпълнителите на сондажа, инвестицията в тяхната работа ще бъде изплатена само за няколко месеца.
Предстои реализация на довършителните работи по проекта. Е, не бликна нефт, както се шегуваха зевзеците по центъра, но ако всичко е както трябва, вече ще имаме един алтернативен източник на вода за напояване, който ще спести хиляди лева на данъкоплатците и най-важното – ще осигури една красива визия на централната градска част. Останалото, зависи от нас и културата ни на живеене…

#тагове:

НАЙ-НОВИ: