Шест юбилея в една изложба представиха в ХГ „Илия Бешков”

07.11.2013 21:48

7.11.beshkov1

Нетрадиционна изложба, озаглавена „320 години”, бе открита тази вечер в художествена галерия „Илия Бешков”. Цифрата, както „Плевен за Плевен” писа, е сбор от годините на шестимата автори, представящи се в нея – Александър Сахатчиев, Валери Петров, Вяра Савова, Драгомир Райчев, Константин Бурдиняшки и Сашо Камбуров. Очаквано, проявата предизвика огромен интерес от страна на приятелите и почитателите на изобразителното изкуство.

7.11.beshkov2
В тази като по поръчка хубава ноемврийска вечер, шестима майстори ни дават повод за среща – на различна възраст плюс-минус 10 години, но всеки от тях вървящ по своя дълъг творчески път, където най-хубавото предстои, сподели с гостите на проявата главният уредник на ХГ „Илия Бешков”, Антония Караиванова. Тя отбеляза, че всички се гордеем с успехите им на артисти, учители, художници и приятели, а самата изложба е дар и жест за зрителите, смелост и любов – истинска и отговорна. Караиванова не скри, че много трудно се реди изложба на толкова различни темпераменти и така своенравни и впечатляващи личности. За повечето от тях съм писала и съм представяла техни изложби, но тази вечер на едно място шестимата звучат с ново послание, каза още главният уредник на галерията.

7.11.beshkov3
От името на юбилярите благодарност към гостите изказа Валери Петров, който представи накратко творчеството на всеки от колегите си. Той им пожела много творчески пориви, вдъхновение и устрем и освен като художник, влезе и в амплоато си на поет, като представи един от своите стихове. От името на ръководството на Община Плевен поздравление към авторите отправи началникът на Отдел „Образование и култура”, Йонита Иванова.

7.11.beshkov4

 

7.11.beshkov5

 

Текст и снимки: Радослав Христов

#тагове:

НАЙ-НОВИ: