Община Плевен в 21 век…

09.08.2013 14:17

Уважаеми дами и господа, жители на община Плевен!

Сигурни сме, че на мнозина от вас, тази снимка не говори нищо. Всъщност, тя илюстрира две табла в административната сграда на Община Плевен, на които се публикуват, по закон, всички важни обявления на Общински съвет Плевен и на Община Плевен: обявления, заповеди на кмета, търгове, конкурси, концесии….

objava
Освен от тази стена, информация за всичките гореспоменати актове на Общината и местния парламент, може да научите и от официалната страница на институциите в интернет, които, общо взето, не предизвикват особен читателски интерес. Но това е друго тема.
С години наред бяха харчени пари за какво ли не, Общината участва в какви ли не проекти за повишаване на административния капацитет, както и подобряване на услугите за гражданите. Но никой до момента не се сети да предложи скромната инвестиция в едно електронно табло, което да показва по час, дата и година текущата информация, която наистина интересува гражданите на Плевен и Общината. Подобно табло спокойно би могло да бъде монтирано и на фасадата на административната сграда, на подходящо място. Това е прозрачност, пък и удобство и практичност.
Плевен за Плевен не иска „авторски права” за идеята. Просто искаме някой, който да разбере проблема и да реализира идеята. Днес, търсейки конкретна обявавление на Общината, ни трябваше половин час, за да го открием…отлепено и паднало на пода…Все пак живеем в 21 век….

#тагове:

НАЙ-НОВИ: