Пазарите на Китай и плевенският бизнес…

09.08.2013 12:13

Възможностите и условията, които администрацията и местният бизнес са готови да предоставят на китайски инвеститори, обсъждаха на среща в зала „Плевен” с участието на заместник-областния управител Енгин Кючуков, кмета проф. Стойков и председателя на Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай – Иван Тодоров. Форумът предизвика интерес в над 30 представители на местния бизнес, кметове на Общини и експерти.

kitai
„Още в Чун Цин си обещахме с кмета на Плевен да проведем среща с бизнеса в Плевен, за да спомогнем изграждането на мост на доверие и изграждане на отношенията между България и Китай“, заяви Иван Тодоров. Според него, за да може да се развият тези отношения, е много важно бизнесът и местната власт да вървят ръка за ръка.
Местните ръководители в Китай не спират да говорят за бизнес т.е., те не са някакви политически лица, а хора, които непрекъснато говорят в цифри, показатели и планове, относно печалби и икономически ръст. Това е нашето желание, което искаме да постигнем заедно с местните ръководства в България и в крайна сметка да говорим за икономически, а не за политически резултати, коментира Тодоров. Той констатира на срещата, че на България й липсва динамичен план за развитие, както ясни цели. Основната функция на ръководения от него център е да развива отношенията между България и Китай на базата на 12 пункта, поставени на срещата в края на април миналата година във Варшава, дала началото на съвместната работа между Китай и 16-те държави в Централна и Източна Европа.
Иван Тодоров анонсира, че през ноември тази година Центърът планира провеждането на инвестиционен форум в Шан Хай, който да даде ясна представа на китайските партньори за България по отношение на икономическите й възможности, на възможностите за туризъм, както и секторно разпределение в различните области.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: