НС на СДС изключи трима сини депутати от партията

26.11.2012 22:12

 

Емил Кабаиванов, председател на СДС: Добър ден на всички. Днес проведохме заседание на Националния съвет на Съюза на демократичните сили, на което първо обсъдихме поведението и действията на народните представители, излъчени от СДС в българския парламент. Дадохме ясна и категорична оценка на това, че върху СДС не може да се оказват външни влияния. СДС върви по свой самостоятелен път, има ясна политическа визия и всички действия на хора, били те и народни представители, независимо на какви постове в администрацията, дори редови членове на СДС със своите действия и думи нямат право да увреждат имиджа на партията и хората, които са работили за тях, за да станат такива.
Категоричното решение на Националния съвет на СДС е, че прекратява членството в Съюза на демократичните сили на Мартин Димитров, Димо Гяуров и Ваньо Шарков.
Следващото решение, което взехме е, че Националния съвет възлага на НИС на СДС да довърши процедурата по номиниране на кандидат за член на Конституционния съд на Република България в сроковете, които Народното събрание е приело.
Трето решение е, че задължава останалите шест народни представители в българския парламент, излъчени от Съюза на демократичните сили, да внесат и гласуват „за” предложението, направено от НИС на СДС.
Очаквахме на днешния Национален съвет да присъстват деветимата народни представители, излъчени в българския парламент от Съюза на демократичните сили. Днес присъства единствено д-р Михаил Михайлов. Надявам се, че няма да бъдем упрекнати отново в нарушаване на процедурата, защото ние не сме нарушили процедурата нито при номинацията на президента Петър Стоянов за член на Конституционния съд, нито с днешния Национален съвет. Ние сме партия, която има правила, устав и ги спазваме и решенията са с еднаква сила за всички.
Константин Арабаджиев, главен секретар на СДС: Добър ден и от мен. Днешното редовно заседание на Националния съвет на СДС беше проведено при кворум – 60 човека. Решенията, съответно за г-н Мартин Димитров беше взето с 56 гласа – „за”, 0 – „против”, 0 – въздържали се. За г-н Димо Гяуров с 54 – „за”, 1 – „против”, 1 „въздържал се”. И за г-н Ваньо Шарков – 49 – „за”, 3 – „против”, 4 – „въздържали се”. Също така решението се допълва и от факта, че се прекратява тяхната представителност и в партийните структури на СДС.

Забележка
Пресконференция след заседание на Националния съвет на СДС, без редакция и коментар

#тагове:

НАЙ-НОВИ: