Петър Волгин в Плевен: Когато „Възраждане“ управлява, плановете за АЕЦ Белене ще бъдат променени!

26.05.2024 16:11

С възможността „Възраждане“ да спечели изборите в България и стигне да властта имаме един уникален шанс да получим управляващи, които ще мислят не за своя личен просперитет, не за своите собствени джобове, не за своя политически интерес, а за доброто на България.

Както европейските, така и националните избори имат една и съща цел – извоюване, връщане на българския суверенитет. Тоест, гласувайки и на едните, и на другите избори, ние ще можем да направим така, че България да бъде много по-независима държава, отколкото е в момента. Ще можем да имаме управляващи, които са много по-смели и много по-самостоятелни във вземането на своите решения.

Това каза в Плевен днес кандидатът за депутат и втори в листата на ПП „Възраждане“ за изборите за Европейски парламент Петър Волгин. Тук, в конферентната зала на комплекс „Ростов“, Волгин проведе при голям интерес поредната своя открита среща с членове и симпатизанти на политическата партия. В нея участваха и водачът на листата за изборите на ПП „Възраждане“ за 15 МИР Плевен Ивелин Първанов и останалите кандидати за депутати в новото 50-то Народно събрание.

„Идеята на „Възраждане“ е в Европа да няма държави, които да са втора ръка, да няма граждани, които да са втора ръка, да няма региони, които да са втора ръка. Целта ни е да извоюваме това, че България да бъде абсолютно равноправна държава с всички останали членове на Европейския съюз“, коментира пред журналисти преди срещата Петър Волгин. Би трябвало да има АЕЦ Белене, защото са вложени много пари и усилия, но доколкото разбирам, настоящите български управляващи имат съвсем други планове. Сигурен съм, че когато „Възраждане“ управлява, тези планове могат да бъдат променени!“, категоричен бе кандидатът за евродепутат.

Да не бъде приемана идеята, която е изключително вредна, и на която много държави, включително шефове в Евросъюза, държат – да отпадне правото на вето при гласуване на важни решения, ще бъде един от основните приоритети на бъдещите представители на „Възраждане“ в Европейския парламент. Идеята за квалифицирано мнозинство ще направи така, че големите държави да правят каквото си искат, без да се съобразяват с мнението на държави като България.

Мястото на „Възраждане“ в предстоящото ново конфигуриране на Европейския парламент Петър Волгин вижда редом до тези партии в Европа, които представят преди всичко националния интерес и дръзват да се противопоставят на диктата, който идва от Брюксел, на наднационалните институции. Тези партии печелят все по-голяма популярност в Европа и в новия Европейски парламент те ще имат много по-силно присъствие.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: