Празнично шествие, тържествен концерт и изпращане на абитуриенти на 24 май в град Левски

23.05.2024 9:46

В Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност  – 24 май , по традиция с празнично шествие и тържествен концерт град Левски ще почете най-обичания български празник.

Община Левски, МКБППМН, НЧ „Георги Парцалев-1901”, училищата и детските градини канят да почетем заедно славянските първоучители  св. св. Кирил и Методий, стремежа към знания, културно и духовно развитие, защото истинските постижения са в основата на напредъка на един народ за светли бъднини.

Празничното шествие на ученици и учители от всички училища и детски градини, Гвардейският отряд към СУ „Крум Попов“ , Спортен клуб „Ви ЕС Ферия“, Танасовата музика и граждани ще тръгне в 9.30 ч. от кръстовището на ул.”Ал.Стамболийски” и ул. „Кирил и Методий .

Тържествената празнична програма ще започне в 10:00 ч.пред Община Левски с участието на Мажоретен състав към СК „Ви ЕС Феерия“ с ръководители Соня Дунева и Ралица Асенова, Филип Данев и децата от детски градини „Слънце и „Локомотив“, ВГ „Усмивка“ с р-л Силвия Чолакова от ОУ „Максим Горки“, ВГ  към СУ  „Крум Попов“ с р-л Ваня Дочева.

По традиция в този паметен ден, кметът на Община Левски Любка Александрова ще честити най-обичания български празник и ще връчи  наградите – отличия на учители, просветни и културни дейци от община Левски.

Официалното, празнично изпращане на абитуриентите от ВИПУСК – 2024 на ПГССТ „Никола Йонков Вапцаров“ с класен ръководител Мирослав Данаилов и СУ  „Крум Попов” с класен ръководител Ваня Великова ще бъде на 24 и 25 май  от 17.00ч. на откритата сцена пред Община Левски.

Радостно и вълнуващо събитие за всички с празнично дефиле и благопожелания за сбъднати мечти.

Информация и снимки: община Левски, пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: