ГЕРБ-СДС откри кампанията в Плевен с 3 приоритета – водата, кучетата и инфраструктурата

10.05.2024 15:43

ГЕРБ-СДС откри предизборната си кампания в Плевен с молебен за здраве в църквата „Св. Николай Чудотворец“, а след това на пресконференция в БТА водачът на листата Пламен Тачев обяви трите основни приоритета за Плевен – решаването на проблемите с питейната вода, бездомните кучета и инфраструктурата, в това число и спортната зала. По думите му, и по трите въпроса се работи активно и, ако ГЕРБ има правителство, съвместно с община Плевен, тези ключови за града проблеми могат да бъдат решени.

„По отношение на питейната вода разполагам с доклад, който ще отнеса към МРРБ и МОСВ. За приюта за кучета средствата са осигурени, има проект, очаква се избор на изпълнител. Откъм инфраструктура – има проект за спортната зала, внесен е за съгласуване в Министерството на спорта. След становището на спортното министерство, следва избор на изпълнител“, разясни Тачев.

Пламен Тачев поздрави кмета д-р Валентин Христов и областния управител Николай Абрашев за доброто взаимодействие, комуникация, навременната и адекватна реакция при падналия порой преди дни.

Областният координатор на ГЕРБ и втори в листата за парламентарните избори Валери Лачовски представи листата с кандидатите за народни представители. Излизаме с пълна листа, балансирана от младост и опит, с можещи и знаещи хора, заяви Лачовски и напомни как по време на кампанията за кметските избори заедно с Пламен Тачев на пресконференция в БТА поеха конкретни ангажименти за Плевен и областта и след това бяха единствените народни представители, които отново на пресконференция се отчетоха за свършеното пред обществеността.

Лачовски припомни, че благодарение на ГЕРБ кметовете на всички общини в България имаха възможността да кандидатстват за държавно финансиране по 3 приоритетни за техните общини проекта, които да подобрят условията за живот в населените места. По много от проектите съвсем скоро започва работа, разясни Лачовски.

По отношение на канализацията в Плевен, администрацията на Спартански не е оставила проект за ремонт и за това сега държавата няма как да помогне. По този повод Пламен Тачев се обърна към всички кметове: „Господа кметове, подгответе се, връчете ни проектите като задача, ние с г-н Лачовски се ангажираме да ги защитим на държавно ниво.“

„На 9 юни с 2 победи – за европейски и за национален парламент“, завършиха Тачев и Лачовски.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: