Откриха изложба с творби на младите художници от ОУ „Валери Петров“ – снимки

18.04.2024 12:06

На 17 април в Творителница О’Писменехъ при голям интерес премина откриването на изложбата с творби на младите художници от ОУ „Валери Петров “ – Плевен с преподавател – старши учител по изобразително изкуство Иван Недялков.

Деян Павлов – Джими, създател на Творителница О’Писменехъ, този храм на съвременното изкуство, откри експозицията, като отбеляза, че това е част от празничната програмата на ОУ „Валери Петров“, посветена на патронния празник на училището – 22 април.

Гости на събитието бяха г-жа Елина Димитрова, заместник-кмет „Проекти и хуманитарни дейности“ в община Плевен, г-жа Людмила Гоневска, началник отдел „Образование“, експерти от отдел „Култура“, Владимир Николов – председател на Обществения съвет, г-жа Искра Арабаджиева – член на Изпълнителния съвет на НУС, учители, родители и приятели на учениците и на изкуството.

Г-жа Елина Димитрова поздрави присъстващите и пожела нови творчески успехи на учениците. Учениците от Вокална група „Дъга“ създадоха настроение с музикална програма в синхрон с темата на изложбата „Щастливо детство“. Големият интерес и цветното настроение, което създават детските рисунки ни напомня, че подрастващите имат нужда от възможност да покажат какво могат, да изразят себе си чрез цвят и форма.

Това информират от ОУ „Валери Петров“.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: