ДФСГ „Интелект“ бе домакин на Националното състезание по счетоводство – снимки

12.04.2024 16:47

ДФСГ „Интелект“ – Плевен бе домакин на Националното състезание по счетоводство, което се проведе в периода 10 – 12  април.

В оспорваната надпревара участваха 21 ученици от XI и XII клас от цялата страна, класирали се на призови места на Регионален кръг на състезанието. Класиралите се от 1 до 21 място ученици на предварителната квалификация, които се включиха в състезанието, са от 18 града на България /София, Гоце Делчев, Бургас, Стара Загора, Пловдив, Плевен, Петрич, Силистра, Благоевград, Варна, Русе, Кърджали, Шумен, Свищов, Горна Оряховица, Дупница, Сливен и Перник/.

Участниците решаваха казуси по счетоводство от реалната практика на бизнеса и счетоводни задачи.

Призови позиции на състезанието заеха:

Първо място – Стилян Душков Стоянов от – ТГ „Княз Симеон Търновски“ – гр. Стара Загора

Второ място – Васил Николов Василев от Търговска гимназия – гр. Бургас

Трето място – Виктория Живкова Стрендева от Национална търговско-банкова гимназия – гр.  София

Гости на Националното състезание по счетоводство бяха представители на МОН – г-н Александър Попов – главен експерт в дирекция „Професионално образование и обучение“, представители на Софийски университет – гл. ас. д-р Николай Кацарски – Стопански факултет на Софийски университет, представители на Националната комисия по счетоводство: г-н Димитър Начев от Професионална гимназия по лека промишленост и икономика „Атанас Буров” – Горна Оряховица, г-жа Магда Икемджиева – старши учител теоретично обучение по счетоводни дисциплини в Търговска гимназия – Бургас, г-н Петър Веселинов – ЗДУПД в Професионална гимназия по икономика и туризъм „Алеко Константинов“ – град Велинград, г-жа Албена Тотева – началник РУО – Плевен, г-н Емил Райков – директор на Държавна финансово-стопанска гимназия „Интелект“ – Плевен и директори на училища, учители от страната и представители на Фондация Буров.

Целите на състезанието са да се предостави възможност на учениците за творчески изяви на придобити знания, умения и компетентности по усвоената професия, както и да се демонстрират постижения и готовност за упражняване на усвоената професия и решаване на практически задания в конкретна ситуация.

Цялостната организация на състезанието се осъществи от дирекция „Професионално образование и обучение“ към Министерството на образованието и науката и Държавна финансово-стопанска гимназия „Интелект“ – град Плевен и Националната комисия, която оценява учениците, които са експерти по счетоводство от страната.

Информация и снимки: Държавна финансово-стопанска гимназия „Интелект“

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: