Седмици на детската книга в библиотека „Веселина Геновска” в град Левски – снимки

11.04.2024 14:56

От 1 до 11 април МКБППМН и Библиотека „Веселина Геновска” при НЧ „Георги Парцалев – 1901” проведоха „Седмици на детската книга”, по повод 2 април и международния ден на детската книга. Инициативата предизвика изключително голям интерес сред децата, които въодушевено участваха в занимания по слушане и четене на приказка, игри, кукловодство и тур на библиотеката. Бъдещите читатели се запознаха с левченският дом на книгите, който ще имат възможността да посещават и през летните месеци. Основната цел на инициативата беше провокиране на интерес и любов към четенето, опознаване на библиотеката и създаване на култура на правилното използване на книгите.

МКБППМН предостави на библиотеката настолен куклен театър, който се оказа най-голямата изненада за гостите. Децата изиграха пиесата „Грозното патенце” от Ханс Кристиян Андерсен и се превърнаха в истински кукловоди. На първокласниците комисията подари читателски дневници, нужни им за летните месеци, а за всички други имаше подготвена почерпка.

В инициативата се включиха над 190 участници, от които първокласници от СУ „Крум Попов”, ОУ „Максим Горки”, деца от ДГ „Слънце”, от ДГ „Локомотив”, от ЦНСТ гр. Левски и разбира се учители.

МКБППМН и Библиотека „Веселина Геновска” изказват сърдечни благодарности към екипът на ОП „БКС”гр. Левски, който изработи приспособление за куклен театър! Специални благодарности и на всички директори, учители, възпитатели и служители взели участие в инициативата, заедно с децата!

Информация и снимки: Илияна Александрова,

Секретар на МКБППМН

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: