Децата от ДГ „Калина” посадиха първото си дърво в Седмицата на гората – снимки

09.04.2024 14:24

Община Плевен, съвместно с Общинско предприятие „Земеделие и гори“, подари близо 400 млади фиданки – ясен, липа и люляк, на детски градини и училища. Инициативата е в рамките на Седмицата на гората, която се провежда в дните от 1 до 7 април под мотото “Гората е живот … и обща отговорност!”.

Ентусиазирани и радостни, децата от четвъртите възрастови групи на ДГ „Калина” – „ Ягодка” и „Мечо Пух и приятели”, усмихнати и весели, като истински работни пчелички се включиха в инициативата.
С много забавление и подходящо настроение децата и техните учителки  заедно засадиха дръвчетата, а г-жа Анелия Иванова им разказа за посланието – „Ако искаш да чуеш песента на птичка, не купувай клетка,  ЗАСАДИ ДЪРВО”, както и колко е важно за птичките, които освен да ни радват с песните си, и за пчеличките да ни дават  мед, е важно да има много дървета и цветя, за да е чист въздухът, който дишаме, и че трябва да ги пазим и да се грижим заедно за тях.

Красивите герои от приказката  „Трите пеперудки” внесоха вълшебство с песните и танците си, и помогнаха  на децата дръвчетата да бъдат успешно засадени и полети. Детските ръчички с много обич и вълнение направиха своето първо голямо дело в живота – да посадят дърво.Защото за един човек е важно това – да посади дърво, да отгледа дете и създаде дом.

Това информират за Плевен за Плевен от ДГ „Калина”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: