ВВВУ „Георги Бенковски“ организира ден на отворени врати на 11 април

08.04.2024 9:13

ВВВУ „Георги Бенковски“ организира в Изнесения комплекс за авиационно обучение в град Плевен на 11 април / четвъртък / от 10:00 ч. до 15:30 ч. ден на отворени врати на авиационното образование и обучение.

Денят на отворените врати е посветен на Международния ден на авиацията и космонавтиката и 45-тата годишнина от полета на първия български космонавт Георги Иванов – възпитаник на ВНВВУ „Георги Бенковски“ /10 април 1979 г./.

Поканени са младежи от горните класове на училища от региона, стопански организации, курсанти и студенти от ВВВУ.

Интересната програма предвижда провеждането на няколко модула. След откриването от началника на ВВВУ „Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски на деня на отворените врати на авиационното образование и обучение следват презентациите:

– „ВВВУ „Г. Бенковски“ – лидер в авиационното образование в България“ – полк. проф. д-р инж. Марин Маринов – катедра „ Електроника, навигация и комуникация в авиацията“, факултет „Авиационен“

– „Международно сътрудничество на ВВВУ „Георги Бенковски” и възможности за развитие” – полк. Андриян Колев – заместник-началник на ВВВУ

Вторият модул предвижда разглеждане на зали на катедрите от факултет „Авиационен“ и Департамент „Природни и хуманитарни науки“, провеждане на демонстрации и викторина на английски език „Авиация и космонавтика“.

Гости от стопанските организации, преподаватели, курсанти и студенти от ВВВУ се срещат по време на третия модул. Очакваме дейността си да представят Plane Tech Ltd. , Ендуросат АД, Хайкад Инфотех. Това информират от „ВВВУ „Г. Бенковски“.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: