За ден в Плевен хванаха четирима да шофират след употреба на наркотици

27.03.2024 10:40

Четири бързи производства са образувани вчера след полицейска спецакция за шофиране след употреба на наркотици.

Около 07:40 часа на булевард „Европа“ с посока на движение булевард „Георги Кочев“ в Плевен е бил проверен 39-годишен, който се придвижвал с „Фолксваген“. Направеният наркотест с техническо средство отчел положителна проба за метадон, амфетамин и метамфетамин.
Около 11:20 часа в Плевен на кръстовище, образувано от улица „Цар Самуил“ с улица „Лозенка“е проверен 30-годишен, като водач на „Мерцедес Ц220“.  Уредът „Дрегер дръг тест 5000“ е отчел положителен резултат за употреба на амфетамин и метамфетамин.
Около 12:25 часа на кръстовището между улица „Захари Зограф“ с улица „Лозенка“ е спрян лек автомобил „Форд“, управляван от 42-годишен. Наркотестът на водача с техническо средство е показал положителен резултат за употреба на амфетамин, метамфетамин и канабис.
Около 16:15 часа на булевард „Данаил Попов“ е спрян лек автомобил „Ауди“, управляван от 27-годишен.  При извършена проверка от служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен с техническо средство „Дрегер дръг тест 5000“ е установено, че водачът управлява МПС, след употреба на наркотични вещества – метамфетамин. Издадени са талони за медицински изследвания, но нарушителите не са дали кръвни проби за химически анализ. Извършени са огледи на автомобилите. Четиримата са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: