Иновационен лагер по проект “Презареди бъдещето си” се проведе в ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“

26.03.2024 15:49

На 22 март в ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ – Плевен се проведе първият Иновационен лагер на тема „Алтернативни разходи за мен и моето семейство“ по проект „Презареди бъдещето си“ на фондация Джуниър Ачийвмънт с партньор „УниКредит Булбанк“.

Иновационният лагер е образователен формат, разработен от Джуниър Ачийвмънт, който развива предприемаческите нагласи на младите хора, мотивирайки ги да бъдат изобретателни и да поемат рискове. Това се случва в интерактивна среда, използвайки подхода на учене чрез правене. Участниците изследват многото нови възможности, които предлага съвременният свят, особено в сферите на науката и технологиите.

Иновационният лагер е интензивен уъркшоп за генериране на идеи, по време на който учениците се събират, за да мислят върху конкретно предизвикателство(казус)и да предложат идеи за успешното му решаване. Учениците работят в екипи и трябва да предложат решение в рамките на лимитирано време, като боравят с информация (чрез достъп до Интернет), компютърни ресурси и/или получават подкрепа от ментори в различни етапи от работата си по предизвикателството.

В Иновационният лагер взеха участие 30 ученика от специалността Електронна търговия от IX, X и XI клас. Участниците бяха разделени в шест смесени отбори, от които награди, предоставени от ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“, получиха първите три класирани отбора.

Информация и снимки: https://www.pgeht.net

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: