Д-р Преслава Христова спечели приза „Млад микробиолог 2023“ на Фондация „Акад. проф. д-р Стефан Ангелов“

13.03.2024 11:23
Гл. ас. д-р Преслава Христова от катедра „Микробиология и вирусология“ на Медицински университет – Плевен е сред тримата български учени, наградени за най-добра работа на млад микробиолог за 2023 година. Публикацията, с която бе отличена д-р Христова, е на тема „Gut colonization with vancomycin-resistant enterococci among patients with hematologic malignancies”, публикувана в списание Gut Pathogens (5-year Impact Factor – 4.6).📚
Годишната наградата за най-добра работа на млад микробиолог от страната е учредена от Фондация „Акад. проф. д-р Стефан Ангелов“. Председател на фондацията е акад. Ангел Гълъбов, дмн.
Наградите бяха връчени официално на 7-ми март 2024 г. от чл. кор. проф. Христо Найденски на тържествено честване по повод 77 години от основаването на Института по микробиология „Стефан Ангелов“ на БАН и 20-та годишнина от членството му в мрежата Пастьор.
Останалите отличени в конкурса са ас. Никола Ралчев и ас. Петя Димитрова Димитрова от Института по микробиология на БАН.
Ръководството на Медицински университет – Плевен поздравява гл. ас. д-р Преслава Христова за постигнатите високи научни успехи и ѝ пожелава нови награди и признания.
информация и снимка: МУ Плевен, фейсбук страница
#тагове:

НАЙ-НОВИ: