Детска градина „Зорница“ е носител на званието „Крепост на българския фолклор“ – снимки

24.03.2024 8:38

Група „Звездите“ от детска градина „Зорница“ – Плевен  се представи блестящо на Северозападния квалификационен етап от Националния фолклорен фестивал – конкурс „Бъдност за талантите на България“.

Шестимата вокалисти Даная Костадинова, Никол Мъцина, Калина Колева, Владислав Иванов, Никола Иванов и Владимир Ранчински изпяха любими народни песни под съпровода на Никола Цветанов и  учителя им по музика Димитър Кръстев.  Децата получиха  грамоти за отличното си представяне.

За участието на група „Звездите“ Детска градина „Зорница“ беше удостоена с почетна грамота за  високи творчески постижения и съхраняване на българския фолклор и званието „Крепост на българския фолклор“. Грамотата получи директорката на градината Силвия Диянова.

Организатор на националния фолклорен фестивал „Бъдност за талантите на България“ е Български арт и фолклорен център „Нестия“. Центърът си е поставил  за цел да издири талантливите деца на България и да им даде възможност за изява. Във всички областни градове се провеждат квалификационни конкурси за излъчване на участници във Фестивала. На квалификациите в Плевен този уикенд се представиха четири учебни заведения.

Информация и снимки: Детска градина „Зорница“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: