НУ „Патриарх Евтимий “излъчи своите Spelling Bee JUNIOR шампиони

01.03.2024 10:25

Андреа Пекова от 3г и Сияна Павлова от 3б  са новите училищни победители на тазгодишното състезание по спелуване на английски език. Това информират за Плевен за Плевен от НУ „Патриарх Евтимий“. Андреа буквува правилно думата „horror” и така спечели първо място , а нейна достойна подгласничка стана Сияна. Състезанието премина оспорвано с рекорден брой участници тази година, с много радостни моменти, не липсваха и сълзи от разочарование, но всички ученици показаха отлична подготовка и желание за победа. Публиката през цялото време окуражаваше и подкрепяше състезателите.

На Андрея и Сияна им предстои регионална квалификация и при класиране ще вземат участие в регионалното състезание .Пожелаваме им успех в следващите кръгове!

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. От 17  до 29 февруари 2024 г.  се проведоха училищните кръгове на състезанието. В състезанието Spelling Bee JUNIOR  се включиха над 4300 ученици от 2 до 4 клас.  Участниците се подготвят по предварителен списък от 250 думи още от началото на месец ноемвриЦелта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за 14-та година и е любимо на хиляди ученици в цялата страна. Над 4200 ученици от 5 до 7 клас ще се включат в състезанието Spelling Bee.

Това информират още от НУ „Патриарх Евтимий“ – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: