Вече и в Плевен се провеждат срещи на Анонимните хазартно зависими

07.02.2024 12:33

Повече от две седмици в град Плевен, на адрес Плевен 5800, бул. „Русе“ № 1, ет.4, стая 19/Сградата на стоматологията/, всеки четвъртък, от 19 часа, се провеждат срещи на Анонимните хазартно зависими.

Статистиката показва тревожно нарастващи нива на зависимостта към хазарт в България. За огромно съжаление и Плевен, както и всеки друг регион в държавата ни, не е незасегнат.

„Самият аз съм хазартно зависим, който успешно се бори с тази тиха болест, вече повече от 2 години и 4 месеца. Имах щастието, при мое пътуване в чужбина, да посетя такава група, която изцяло промени живота ми и ми помогна и помага да вървя и живея без хазарт. Воден изцяло от идеята да помогна на поне още един човек, създадох „Живот след хазарта“ – малък проект(подкаст и социални мрежи), където споделям личният си опит и как аз се справям с това да спре човек хазарта.“, споделя за Плевен за Плевен Ивайло Иванов.

Групите на Анонимните хазартно зависими бяха ключови за моето възстановяване. Именно воден от тази идея, че могат да бъдат полезни и на други хора, реших да пренеса метода, който съм изпитал и видял с очите си и в България. Вече повече от 8 месеца има активна група в град Пловдив, а от две седмици и в град Плевен! Самите групи са безплатни! Всеки човек, който търси помощ, подкрепа и разбиране е добре дошъл в тази малка общност! Не се изисква вписване, закупуване на абонамент или участие! Групите не са религиозно, политически или финансово обвързани по никакъв начин, с никакви физически или юридически лица и организации! Това е група за взаимопомощ! Тези срещи не твърдят и нямат претенцията, че лекуват, а само и единствено да помагат на хората, които искат да спрат хазарта, да видят и осъзнаят, че има как, има път и има Живот след хазарта. Това разказва още Ивайло.

Припомняме, че по информация на НАП над 24 000 граждани, от които близо 750 плевенчани, са подали заявление за вписване в регистъра на хазартно уязвимите лица от средата на декември 2022 г. до ноември 2023 година…

#тагове:

НАЙ-НОВИ: