Световноизвестният художник Албино Пити открива изложба в Плевен

02.02.2024 12:19

Изложба „Експанзионизъм. Жест – материя – знак“ на световноизвестния художник Албино Пити ще бъде открита на 6 февруари от 17.00 ч. в Художествена галерия „Илия Бешков“ в Плевен. Авторът е с италиански произход, чийто творчески път преминава, освен през Италия, също така през Холандия, Испания, България и още множество страни, в които живее, твори и организира изложби.

Изложбата, която предстои да бъде представена в Плевен, обединява творческите търсения на художника от последните няколко години. В експозицията ще бъдат показани над 100 творби на автора, рисувани в периода от 2012 г. до 2024 г. Ще бъдат включени и няколко творби на студенти от Нов Български университет, рисувани в рамките на творческа работилница, проведена от Албино Пити през м. ноември 2023 г. в университета.

На 7 февруари в ХГ „Илия Бешков“ ще се проведе и творческа работилница, ръководена от Албино Пити, с участието на ученици от Националното училище по изкуствата в Плевен.

Албино Пити е носител на много международни награди. Негови творби са излагани в Италия, Франция, Швейцария, Белгия, Холандия, Германия, Австрия, САЩ, Испания, Югославия, Словакия, България, Португалия, Люксембург, Монако, Обединените арабски емирства, Сан Марино, Канада, Англия, Индонезия, Мароко, Швеция, Дания и други страни.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: