И в Плевен: констатираха занижавания на точките при оценяване на проектите за саниране!

15.01.2024 14:37

На 10 януари бяха публикувани индивидуалните оценителни листове по подадените проектни предложения от Община Плевен по Програмата за устойчиво енергийно обновяване на многофамилните жилищни сгради по етап I. Кандидатстващите сдружения бяха информирани и имаха възможност всяко от тях да получи индивидуалния си оценителен лист. Това информира на оперативното заседание на общинското ръководство началникът на отдел „Наблюдение и контрол на проекти и програми“ Камелия Горненска.

Стана ясно, че служителите от отдела са проверили над 30% от оценителните листове и има констатирани десет занижавания на точките на критериите за качество по оценителните скали, дадени към насоките за кандидатстване.

Този процес ще продължи и обобщената информация за констатираните несъответствия, които са резултат от работата на оценителната комисия, ще бъдат консолидирана в едно възражение, което Община Плевен като водещ партньор ще подаде до Министерството на регионалното развитие благоустройството, заяви още Камелия Горненска.

Ще защитим интересите на гражданите на Плевен и на ощетените сдружения, за да могат повече жилищни сгради да влязат в първия списък за саниране. Това потвърди пред журналисти и кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: