Една успешна година приключва за НЧ“Зора-1990“, село Победа

29.12.2023 9:00

Една успешна година приключва за НЧ“Зора-1990“ село Победа, Община Долна Митрополия. Наред с традиционната читалищна дейност, включваща инициативи за отбелязване на всички празници от културния календар на читалището, с удовлетворение екипът прави равносметка на изминалата 2023г. и отчита реализирани доброволчески инициативи, откриване на читалищен парк “Зелена библиотека”, безброй творчески и кулинарни работилници, успешни участия на фолклорна група “Вълшебни звуци”, а в последните дни на месец декември реализиран проект за набавяне на нова литература за библиотеката.

Спечеленият проект е по Програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“ 2023г. към Министерство на културата и е на стойност 1218.52лв. Библиотеката на Народно читалище „Зора -1990г.“село Победа обогати своя фонд  с 81 нови заглавия ученическа литература, българска художествена литература и чужда художествена литература.

Благодарение на подходящия подбор литература, извършен от читалищния екип, библиотеката за шеста поредна година печели проект, като по този начин читалищната библиотека разполага с най-новите и актуални заглавия българска и чужда литература.

Това информира Димитринка Гетова, секретар на НЧ „Зора -1990г.“, село Победа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: