Бъдещи летци и шампионка с над 200 медала уважиха коледния празник на ОУ „Цветан Спасов“

23.12.2023 10:35

Първият зимен ден и последен учебен за 2023г., обогати календара на ОУ „Цветан Спасов“ с Коледен празник. Той сприятели празничното настроение, с емоциите и таланта на децата от няколко училищни клуба – този за Модерен фолклор, Певческата група и Театралната работилница. Празникът покани и бивши възпитаници на училището, които дойдоха като гости, но си тръгнаха като мотивиращ пример за десетките ученици на прогимназията.

Между тях бяха курсанти и бъдещи летци от ВВВУ “ Георги Бенковски“, – Долна Митрополия, които се включиха с песен в празника и донесоха благодарствен адрес на училището, от името на бригаден генерал Юлиян Радойски. Поводът стана предколедна акция, за подпомагане с пакетирани храни, на нуждаещи се, организирана от военното училище. В дарителската кампания се включиха родители, ученици и учители от ОУ „Цветан Спасов“, на които висшето и основното училище благодарят от сърце.

Гост на коледното тържество бе и Мирела Йолова, момичето гордост за Плевен, европейска и световна шампионка, с над 200 медала от карате спорта. Ето какво сподели Мирела след коледния празник, където получи и грамота за „Вдъхновяваща личност“, от директора на ОУ „Цветан Спасов“, г-н Филип Филипов:

„Днес имах честта да присъствам на коледното тържество на петокласниците от ОУ „Цветан Спасов“, които бяха повече от безапелационни! Искам специално да благодаря на целия учителски екип за поканата и топлото посрещане на вече отдавна завършилия възпитаник в мое лице.

Човек никога не трябва да забравя откъде е тръгнал, кого е срещнал, кои учители са оставили следи по пътя към образованието и кой е спомогнал за израстването му! По своята стълбица нагоре, съм срещала и все още срещам невероятни учители, които въпреки нелеките времена, в които живеем, успяват да поддържат огъня на просветата и правят всичко възможно да изградят следващите поколения и новите личности за пример.

За мен е едновременно огромна радост и отговорност, че съм определяна като вдъхновител, защото това означава, че с примера си успявам да повлияя положително на тези след мен и посланията ми могат да бъдат чути! Горда съм и дълбоко признателна, че имах възможността да бъда ученик в ОУ „Цветан Спасов“, защото там срещнах професионалисти с огромно сърце, които останаха в живота ми завинаги! Огромно благодаря!“

Това информират за Плевен за Плевен от ОУ „Цветан Спасов“.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: