ПГОТ „Христо Бояджиев“ взе участие в коледния базар в Министерство на образованието и науката

20.12.2023 16:42

 

На 19 декември  ПГОТ „Христо Бояджиев“ – Плевен участва в откриването на Коледния базар на Професионалното образование и обучение в МОН, където се представиха още 20 професионални училища от цялата страна, с изработени от ученици и учители изделия на коледна тематика.

ПГОТ „Христо Бояджиев“ е единственото училище от град Плевен, представило изработени артикули от учениците от специалност „Производство на облекло от  текстил“, с коледни мотиви-покривки, панери, ръкохватки, играчки, коледни джуджета, свещници, тишлайфери и ръчно рисувани картички.

Поради проявения интерес към училищния щанд и получените поздравления от посетителите и много други училища-участници в колената изложба, всички произведени изделия бяха продадени. Ученическият съвет в училището ще вземе решение, в какви инициативи, включително и благотворителни, да бъдат вложени получените средства от продажбата на коледни артикули.

Във връзка с инициативата на Министъра на образованието г-н Цоков, да награди по време на събитието млади учители за принос в Професионалното обучение и съхраняване на традициите в него, с грамота и плакет бе наградена младата учителка от ПГОТ „Христо Бояджиев“ по практика и изобразително изкуство – Ина Христова, информират за Плевен за Плевен от професионалната плевенска гимназия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: