Модерен кабинет по география и икономика посреща учениците в СУ „Пейо Яворов“

16.12.2023 8:25

Кабинетът по география и икономика е обновен по проект на Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“. Модул „Съвременна среда за качествено обучение по хуманитарни науки, изкуства и спорт“

​Създадени са нови, съвременни работни места, оборудвани с модулни маси за по-голяма мобилност при обучението и таблети с инсталирани софтуерни продукти по география и икономика за общообразователна и профилирана подготовка. Това създава възможност за едновременна групова и индивидуална работа при изработване на проекти и свързаност с географските информационни системи (ГИС).

​Новият интериор е тематично обвързан с учебното съдържание. Монтирани са шкафове с витрини, в които са експонирани ученически проекти и съвременни учебни пособия, обособени са места за географски карти. Обстановката е допълнена от политическа карта на света върху една от стените на стаята и портрети на географи – пътешественици и изследователи и магнитна дъска.

​Сред новите учебни пособия са сбирки със скални и минерални проби, модел на строеж на Земята, моторизиран модел на Слънчевата система, табла по глобални проблеми, магнитни елементи на природни процеси. Географската библиотека е обогатена с нови енциклопедични и терминологични издания и атласи с богат набор от карти и схеми за индивидуална работа на всеки ученик.

​Осъвременената учебна среда в кабинета по география и икономика е стимулираща и мотивираща и създава условия за практическа и екипна работа на учениците както по общообразователна подготовка (V- X клас), така и по профилирана подготовка (XI – XII клас).

​Проектът е част от стратегията на училището да бъда продължена традицията за успешна подготовка и реализация на учениците по география и икономика в съвременна обучителна среда и възможностите за избор на профилирано

Информация и снимки: СУ „Пейо Яворов“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: