Светослав Доков заема мястото на Александър Николов в местния парламент в Плевен

08.12.2023 8:24

Със свое решение от 7 декември Общинската избирателна комисия обяви за избран общински съветник Светослав Доков от МК „Алтернативата на гражданите“. Той ще заеме мястото на избрания, но не положил клетва на последните три заседания на местния парламент Александър Николов.

До това решение се стигна след като ОИК бе уведомена с искане от  Борислав Пламенов Георгиев, общински съветник от листата на МК „Алтернативата на гражданите“, „с което същият заявява, че Александър Богданов Николов, обявен за избран общински съветник с  Решение № 226-МИ от 30.10.2023 г. на ОИК-Плевен, трета поредна сесия не се явява да положи клетва и моли ОИК – Плевен  да му предостави писмена информация относно документ, с който Александър Богданов Николов уведомява ОИК – Плевен, че няма да присъства на сесията на Общински съвет Плевен от 30.11.2023г.“

Вижте тук и целия текст на решението: https://oik1524.cik.bg/mi2023/decisions/253/2023-12-07

А ето какво написа и самият Александър Николов в личния си профил във фейсбук:

Продължавам да работя за алтернативното развитие на община Плевен, но няма да бъда част от Общинския съвет на града. Обсъдих това с моето семейство и моите колеги от „Алтернативата на гражданите“, както и с Инициативния комитет, който ме издигна за кандидат за кмет, че ще бъда по-полезен с позицията, която имам в момента. Оставам и с моя ангажимент към гражданските каузи, които подкрепям. За мен диалогът в името на развитието на Плевен е на първо място и ще продължа да работя за града и селата. С групата от общинските съветници на “Алтернативата на гражданите”, ще работим  и за реализирането на нови политики, които да измъкнат общината от застоя и да продължим напред.

Благодаря на всички за доверието!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: