Състезатели на СКШ “Спартак Плевен XXI” спечелиха медали от 3 турнира през уикенда

27.11.2023 13:03

Първите медали дойдоха от 12 традиционен отборен турнир за хора със зрителни увреждания, който се състоя на 24 и 25 ноември в х-л „Балкан“ в град Плевен, информират от плевенския шахматен клуб. Турнирът се организира със съдействието на Община Плевен, като в него взеха участие взеха 6 отбора от София, Пловдив, Варна, Русе, Шумен и Плевен. Те играха „Всеки срещу Всеки“. Победител с 4 победи и една равна среща стана отборът на „СХЗУ“(Плевен) в състав Мартин Дяков, Иван Василев, и двамата активни състезатели на СКШ “Спартак Плевен XXI” и Тодор Георгиев. Втори и трети останаха отборите „Успех“(Варна) и „Изгрев“(Пловдив).

Почти по същото време от 24 до 26 ноември в град София се състоя Държавното Първенство за хора със слухови увреждания, което бе спечелено от Пламен Петков. Той постигна 7 точки от 7 възможни и съшо е състезател на „Спартак Плевен XXI”.

Успешната седмица за плевенския клуб продължи и на 26 ноември. Тогава в Павликени се състоя 5-ят традиционен турнир за Купа „Павликяни“. В него взеха участие 53 състезатели, които бяха разделени в „Турнир А“ и „Турнир Б“, който бе за деца до 16 г.

„Турнир А“ бе спечелен от Марин Дяков (Спартак Плевен XXI), който постигна 6,5 точки от 7 възможни. Трети е съотборникът му Марин Петков, който постигна 5 точки, а Живко Ненков постигна 4,5 точки и взе наградата за най-добре представил се състезател с ЕЛО до 1800. В „Турнир Б“ Теодор Цветанов (Спартак Плевен XXI“) бе с класа над останалите и го спечели с 5 точки от 5 възможни, съобщават още от клуба.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: