Ремонтните дейности по ул. „Брацигово“ в Плевен приключват тази седмица

21.11.2023 11:00

Ремонтните дейности по ул. „Брацигово“ в Плевен приключват тази седмица, напредва ремонтът и по ул. „Митрополит Климент“. Последната е разделена на южна част и северна /към ул. „Гренадирска“/, там предстои асфалтиране. Усилено се работи и по ул. „Пиер Кюри”. И трите обекта са включени в Инвестиционната програма на Община Плевен за 2023 г., информацията докладва на седмичното оперативно заседание на ръководството на местната администрация инж. Владислав Иванов, заместник-кмет „Териториално развитие“ на Община Плевен.

Инж. Иванов уточни, че седем са улиците в Плевен, заложени по програмата за основни ремонти тази година, две от тях вече са завършени – ул. „Гургулят“ и основната реконструкция на участъка от ул. „Кара Колю” в Индустриалната зона на Плевен. Малка част от ул. „Кара Колю” ще остане за довършване за следващата година, с което този обект ще бъде напълно приключен.

Заложената предварително сума за ремонт на ул. „Източна“ в Плевен е по-малка от действителната стойност на ремонтните дейности, допълни инж. Иванов, той обясни детайли и по предвидения ремонт на ул. „Дойран“. „В Инвестиционната програма „Дойран“ е записана като обект за изместване на пешеходна пътека. Всъщност, не става дума само за изместване, но и за облагородяване на района в участъка от ул. „Дойран“ до ул. „Васил Левски“. Предвижда се изграждане на паркинг и зелени площи.

Относно текущите ремонти инж. Иванов информира и че от заложените по годишна задача 2 500 000 лв. са останали 20 000 лв. Предвижда се те да бъдат усвоени за довършване на ремонтните дейности по пътя в двете посоки на надлеза на с. Опанец към Стъкларския завод.

От заложените за ремонт тази година 10 участъка от общинската пътна мрежа остават дейности само по два. Това е пътят за с. Пелишат, който е и най-дълъг – 22 километра. Участъкът е почти готов, остава да се направи тампониране, което се очаква да приключи до края на тази седмица. Вторият обект е пътят през парк „Кайлъка“ и полагане на маркировката по пътя за с. Къшин.

Това информират от Община Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: