НУ „Христо Ботев“ с интересни инициативи за Областната седмица на четенето – снимки

11.11.2023 12:46

По повод Областната седмица на четенето и грамотността,  от 06 до 10.11.2023г., във всички паралелки на НУ „Христо Ботев“, гр. Плевен се проведоха интересни и увлекателни инициативи.

Четвъртокласниците от ИНУ „Христо Ботев“ прочетоха приказки на второкласниците от училището, а третокласниците четоха на малките  първолаци. Вълшебните истории оживяха и малките четци се въплътиха в образа на своите герои. На раздяла, учениците обещаха сами да изберат книжки от училищната библиотека и в края на учебната година да се срещнат с разменени роли.

Учениците от четвъртите класове посетиха и „Народно читалище Съгласие-1869“. Децата прочетоха интересни истории с Ани Александрова. В тях се разказва за деца с големи мечти, голям талант и изключителна решителност. Учениците получиха и падарък-книгата: „Момичето, което си отваряше очите“.

В трети клас се състезаваха за най-хубав читателски дневник и най-четящите деца бяха отличени с грамоти.  Бяха проведени срещи с писатели. Под мотото  ,,Прочети и размени с приятел своята любима книга“, децата четат навсякъде – в кътовете за отдих, в стаите, на двора.

Второкласниците проведоха състезания на тема: „Аз обичам да чета “ и „Най-добър четец“. Това информират от НУ „Христо Ботев“, гр. Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: