В Беглеж: Съвместни инициативи на ОУ „Васил Левски“ и НЧ „Христо Ботев“ в Седмицата на четенето

10.11.2023 15:25

По повод обявената от РУО „Областна седмица на четенето и грамотността“ 2023,  се проведоха редица съвместни инициативи на Основно училище „Васил Левски“  и НЧ „Христо Ботев“, село Беглеж.

Децата от подготвителната група и учениците при Основно училище „Васил Левски“, посетиха  на 6  и 7-ми ноември библиотеката на читалище „Христо Ботев – 1925“. Те се запознаха се с дейността на библиотеката и разгледаха най-новите детски книжки. Секретарят на читалището Илка Георгиева прочете известната българска приказка „Майчина сълза“ от Ангел Каралийчев.

На 7 ноември се проведе инициативата „Мамо, прочети ми приказка“, където Лейла Игнатова, родител на дете от подготвителна група, прочете приказката „Косе Босе“ пред децата в читалището. На 8 ноември бе маратонът на четенето, където учениците от начален и прогимназиален етап четоха любими приказки и разкази. На гости им бяха Георги Данов, кмет на кметство Беглеж и секретарят на НЧ „Христо Ботев“. На 9 ноември се проведе състезание по правопис за всички ученици от прогимназиален етап. В последния ден на седмицата на четенето учениците от начален етап илюстрираха сюжети от приказката „Дядо вади ряпа“ и четоха любими приказки“.

Това информират от Основно училище „Васил Левски“, село Беглеж.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: