Отвориха магазин „БИЛКОВ РАЙ“ в ДГ „Слънце“, град Левски – снимки

16.11.2023 8:08

На 15 ноември в група „Палавници“, ДГ „Слънце“, град Левски отвори врати магазин „Билков рай“. По повод Световната седмица на предприемачество на Джуниър Ачийвмънт България и във връзка с работата по проект „Заедно за по-добро бъдеще“ по програма Еразъм+, децата произведоха билкова сол, билково олио и арома торбички.

Целта на откритата практика беше у децата да се формират бизнес умения и предприемачески способности с екологична насоченост. Задачите, които изпълниха по време на дейността бяха: прилагане на практика на специфични умения за професии в сферата на хранителната промишленост, козметиката и екологията чрез ролева игра; усъвършенстване на взаимодействия и взаимоотношения с връстници и възрастни; намиране на ново приложение на природни материали и изработване на биопродукти от тях, чрез подбиране и използване на различни заготовки и рециклирани материали. Спазването на етикетни норми на поведение, общуване и възпитаване в положително емоционално отношение към многообразието от природни материали беше от първостепенна важност в дейността.

Произведените продукти децата продадоха на специални гости от Община Левски, Народно читалище „Георги Парцалев – 1901“, ДГ „Локомотив“, ОУ „Максим Горки“, СУ „Крум Попов“, ДГ „Слънце“. Със спечелените пари децата заявиха желанието си да купят дърво за двора на детската градина и да организират заедно с учители и родители поход  до Крушунските водопади през пролетта. Екипът на група „Палавници“ г-жа Габриела Костова и г-жа Катя Ганчева благодари на менторите Мария Цанкова , Илияна Танчева , Силвия Станислав , Милена Кадирова и на бизнес-консултанта г-жа Вероника Славова – еколог в община Левски за оказаното съдействие и високата оценка.

Който желае ще може да си закупи от билковите продукти на Коледен базар пред Община Левски на 16.12.2023г. от 10.30 до 13.30ч. Заповядайте!

ДГ „Слънце“,Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: