Окръжен съд: Условна присъда и парична глоба за опит за подкуп на полицаи

06.11.2023 16:16

Днес състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело №918/2023 година, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, срещу П.В.П., роден 1970 година от село Карлуково, обл. Ловеч, обвинен в това, че на 4.06.2023 година, в град Искър, обл. Плевен, се опитал да даде подкуп в размер на 50 евро, на полицейски органи при РУ – Долни Дъбник, за да не му съставят акт.

Обвиняемият бил спрян за проверка в град Искър, при която полицейските служители установили, че автомобилът, който управлявал е със служебно прекратена регистрация от април месец тази година. За да не му съставят акт за нарушение, П.В.П. казал, че ще ги почерпи и пуснал през сваленото стъкло на предната врата на служебния автомобил, банкнота с номинал 50 евро. Последвало незабавното му задържане и уведомяване на дежурния служител в Оперативна дежурна част при РУ- Долни Дъбник.

Делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият е признал вината си и не е искал да се събират доказателства. Постановена е присъда, с която му е наложено наказание в размер на 4 месеца лишаване от свобода – условно, с тригодишен изпитателен срок и глоба в размер на 500 лева.

Разноските по делото са за сметка на подсъдимия.

Присъдата не е окончателна. Същата може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд – Велико Търново, в петнадесетдневен срок.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: