Шести рожден ден празнува клиниката по съдова хирургия на ,Сърце и Мозък’ Плевен

31.10.2023 12:47

Клиниката по съдова хирургия на високотехнологичната ,Сърце и Мозък’ Плевен отбелязва своята шеста годишнина. Равносметката, с която екипът посрещна рождения си ден, е близо 10 000 лекувани пациенти, над 7100 извършени оперативни интервенции и място сред трите най-добри съдови клиники в страната.

„Имаме изключително ангажирани и отдадени на работата лекари, медицински сестри и персонал, който се грижи за пациентите. Формирането и стабилизирането на една клиника по съдова хирургия отнема време. За тези шест години в ,Сърце и Мозък‘ бяха обучени десетки млади колеги – следващото поколение съдови хирурзи. Заедно извървяхме този път и днес заслужено сме една от най-добрите клиники в страната“, споделя д-р Тодор Самарджиев, началник на клиниката. Убеден е, че добро име се гради не само с ежедневна работа, но и с постоянно надграждане на опита и знанията.

Освен с отлични специалисти, клиниката разполага и с една от най-добрите материални бази в страната, която по нищо не отстъпва на най-добрите клиники в света. На разположение на пациентите са всички съвременни възможности за диагностика и хирургични интервенции на съдови заболявания – открита хирургия, ендоваскуларни интервенции и консервативно лечение.

Под ръководството на д-р Самарджиев е сформиран и екип за ендоваскуларна хирургия – предпочитаният метод на работа на съвременните специалисти поради възможностите за приложение на щадящи, безкръвни манипулации и по-бързото възстановяване на пациентите. Превенцията на усложненията на диабетното стъпало чрез ендоваскуларна процедура предотвратява и отлага във времето ампутации на пръсти и крайници. Комбинацията от различните подходи в лечението е водещо в работата на екипа и постига дългосрочно подобряване на здравето и живота на пациентите.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: