В ДФСГ „Интелект“ отбелязаха седмицата на програмирането

28.10.2023 9:15

На 27 октомври в ДФСГ „Интелект“ се състоя събитие, под надслов „Благодаря ти AI, за помощта“, във връзка със седмицата на Програмирането(23.10-27.10). Учениците от 12А клас, специалност „Икономическа информатика“, разработваха различни и интересни игри с помощта на изкуствен интелект.

Игрите бяха написани на езиците за програмиране HTML и JavaScript, с помощта на приложението ChatGPT. Оказа се обаче, че изкуственият интелект не е много добър в дизайна и всички игри бяха усъвършенствани от учениците.

Учениците от 11-ти клас, които присъстваха на събитието, бяха ентусиазирани от игрите и премериха сили със съучениците си. Най-голям интерес предизвика играта „Snake“, която беше много популярна през 90-те години. Други игри, които бяха направени са: Typing Speed, Guess the Number, Guess the city, Rock scissors paper и Sudoko.

В духа на приемственост учениците от 12-ти клас обясниха на по-малките си съученици, как са направили игрите, а единадесетокласниците се амбицираха да направят още по-добри приложения от тях.

Информация и снимки: ДФСГ „Интелект“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: