Александър Николов: Плевен избира или сглобката „Спартански“ или Алтернативата на конкретните решения

27.10.2023 16:50

Днес отново демокрацията е под заплаха! Гръмна Костинброд 2! В Плевен също се наблюдават процеси по подмяна на вота на избирателите

„Днес отново демокрацията е под заплаха! Гръмна Костинброд 2. Разбрахме, че ДАНС са информирали в свой доклад председателят на Народното събрание, че два дни, след като ЦИК генерира ключът за защита на машините за гласуване, зам.-министър на електронното управление от ППДБ е заснел процедурата с телефона си и е записал кодовете на флашка. Който и каквото и да каже остава огромно съмнение за манипулиране на вота. За съжаление в Плевен също се наблюдават процеси по подмяна на вота на избирателите, макар да има огромна промяна в нагласите на моите съграждани за това, че могат реално да поискат и да получат алтернативен модел за нашето бъдеще“.

Това заяви кандидатът за кмет на Плевен Александър Николов на пресконференция в последния ден на предизборната кампания и очерта две възможности за развитие на общината. Първата е „Сглобката Спартански“, която да продължи да ни управлява и да имаме още от същото. Кметът с изтичащ мандат Спартански, грам не се притеснява да агитира от шатрата на ГЕРБ и публично да твърди, че зад него стои и БСП, заяви Николов. Той припомни, че в национален ефир са лъснали и обвързаностите му с още един кандидат, който се представя за независим, но е подкрепен от три партии и от 8 години иска да е кмет, а семейството му е често по медиите заради съдебни скандали.

ГЕРБ издигнали кандидат, който никой не знае кой е, но пък народни представители заявиха публично, че ако избирателите не гласуват правилно на 29-ти Плевен няма да получи нито лев за проектите си. „Изобщо няма да коментирам този опит за рекет, само ще напомня, че Плевен имаше и председател на Народното събрание, и министри, и депутати във властта, но резултатът е НУЛА! Така че, на този тип рекет му е минало време“, заяви Николов. Той припомни и скандалната смяна на шефа на полицията в Плевен, когато в рамките на един час се смениха двама души и остана съмнение за изборен натиск. Днес сме свидетели на още един скандал с опорочаване на гласуването с машини,каза Николов.

Той сравни модела на досегашното управление с модела на проекта за парк Гривица, където са дадени 2,5 млн. лв. за пластмасови отливки и безумни съоръжения за незнайно какви тренировки и пътеки, които свършват в нищото. „Плевен не е изостанал, а е изоставен! Едни и същи хора от години го държат в мизерията. И пак питам с какви очи се кандидатират?!, каза Николов.

Той заяви, че другата възможност е сериозни решения на проблемите от млад, подготвен и опитен екип, който иска реално да работи. Кандидатът за кмет от „Алтернативата на гражданите“ съобщи, че се е срещнал с различни потенциални инвеститори и има няколко такива, които са готови да инвестират около 100 млн. лева в бизнеси с нови и устойчиви работни места. Николов не съобщи кои са те, защото компаниите могат да претърпят репутационни загуби заради изборите.

Николов заяви твърдата си убеденост, че на 29 октомври избирателите ще гласуват срещу плевенските сглобки. „Признавам, че в началото тръгнах с големи идеи за смели проекти, иновативни, на бъдещето. Но Плевен има нужда от екшън план за инфраструктура, транспорт, свързаност, окосени зелени площи, обновени квартали, привличане на публика за културните институции, нова спортна зала, подкрепа на спортните клубове, места за децата, здравна помощ за уязвимите групи, осветление, сигурност, грижа за бездомните животни и нови инвестиции за нови работни места, добре платени и с кариерно развитие“, заяви Николов. Той и неговият екип вече са готови с първите проекти за обсъждане за спиране на режима на водата, за тапата на входа на града, за нови инвеститори, за създаването на медицински хъб, за подкрепа за младите семейства, за възрастните хора, за младите таланти.

„За нас, като жители на Плевен, ще е пагубно и ако сменим един не успял управленец с ГЕРБ, които заплашват или с друг, който има само желание да седне на поста, идва агресивно, но без идеи и решения.  Избирателите, ако решат, че искат алтернатива на сегашното развитие на общината, искат нормалност, културен живот, спорт, сигурни доходи и работа, администрация за хората, сериозни инвестиции, то със сигурност кметът ще е избран с бюлетина 69 и с екип от листата на „Алтернативата на гражданите“. На нас няма да ни трябват 100 дни, за да се учим. Започваме от ден първи“, заключи Николов.

Информация: Предизборен щаб

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

НАЙ-НОВИ: