Спортни зали и отворени училищни дворове в Програмата на Александър Николов

25.10.2023 10:16

Спартански направил волейболно игрище с бетон в зала „Спартак“. А народни представители плашат, че ако кметът не е техен, нито един проект няма да се случи за общината

Мащабна спортна програма за развитието, както на масовия, така и на професионалния спорт, има кандидатът за кмет Александър Николов и листата на „Алтернативата на гражданите“. Самият той беше издигнат от Инициативен комитет, в който са нашите легенди Ивет Горанов, Невяна Владинова и Камен Пенчев, а сред кандидатите за общински съветници процентът на спортистите е сериозен.

„Западането на спорта е една от най-болните теми за нашата община.  Нямаме зала за спорт, няма грижа за федерациите и  клубовете, няма развитие на детско-юношеския и на масовия спорт. Разбрахме и от публично изявление на председател на партия и народни представители, че ако кметът не е техен, няма да имаме зала, стадион и нито един проект нямало да се случи за общината. Трябва да си загубил всякакво чувство за мярка, че да заплашваш избирателите, че ако не гласуват за теб и за твоята партия, нищо няма да се случи! Мина времето, в което гражданите вярваха. Питам, а какво се случи до момента?! НУЛА! А имаше председател на НС от Плевен, министър на финансите, на спорта, на транспорта, че и сегашните двама народни представители. Е, нито имаме връзка с магистралата, нито спортни зали, нито инвестиции. Всяко безочие трябва да има край“. Това заяви Николов, който се срещна с треньорите и спортистите от зала „Спартак“, за да чуе от тях не само проблемите, но и да поставят началото на най-неотложните решения.

Зала „Спартак“ е ремонтирана частично преди 6 месеца от общината, но вече там, където тренират волейболистите няма настилка, а се играе на бетон, каза кандидатът за кмет, без да може да скрие възмущението си.  Той разказа, че спортните клубове сами са ремонтирали залите, в които работят, но общите помещения, отоплението и т.н. са трагични и се нуждаят от цялостна рехабилитация.  Николов разказа как това може да се промени с конкретен план, за който може да осигури финансиране. В неговата програма е още възстановяване на детско-юношеския спорт и подкрепа на отборите, включително чрез привличане на бизнес с партньорство на общината.

Основен акцент е изграждането на нова спортна зала, но не тип „Арена“ за концерти, а със зали за всеки спорт и възможности за състезания. “Сегашната „Арена Плевен“, за която преди 10 години бяха излети едни 3 млн. лв., всички знаем, е просто дупка.“, каза Николов. Той поясни, че е необходимо място, в което спортистите за тренират и да се правят състезания, защото „типът „Арена“ не може да се изпълни със съдържание и стоят затворени, като тази в Шумен“.

Николов ще възложи  пълен анализ на състоянието на основите на другата спортна зала, строена преди 30 години в Кайлъка, и ако е възможно те ще бъдат използвани за новата.  Ако основите вече не са използваеми, той ще поиска държавният терен да бъде даден безвъзмездно на общината и парите от продажбата му след това да отидат за нова зала.

Кандидатът за кмет с бюлетина 69 има и програма за развитие на масовия спорт чрез осигуряване на достъп до училищните дворове. Първо ще обсъдя всички нужди и възможности с директорите на учебните заведения, за да създадем обща програма и правила, обясни Николов. Той предвижда да насочи инвестиции за ремонт на училищните дворове с отварянето на спортни зони за различни дейности в тях, включително и за мини състезания. Предвижда се изграждане на нови настилки, алеи, осветление и видеонаблюдение. Училищните дворове, много от които в момента пустеят, ще бъдат отворени за родителите и за живущите в квартала в неучебно време. Това е практика в много градове, София също върви в тази посока, обясни кандидатът за кмет.

Информация и снимки: МК „Алтернативата на гражданите“

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: