Студентският фестивал Ден на народите 2023 ще се проведе днес в двора на МУ-Плевен

21.10.2023 7:15
За поредна година студентският художествен форум Ден на народите 2023 ще зарадва със своята пъстрота и разнообразие преподавателите, студентите, гражданите и гостите на град Плевен.
Днес, 21 октомври, събота, Денят на народите 2023 (International Day) ще стартира в 13:00 ч на двора зад Ректората с модно ревю на костюми от различните държави, от които се обучават студенти в Медицински университет – Плевен.
В събитието ще участват отборите на шест държави – България, Индия, Италия, Африка, Бангладеш и Шри Ланка. Студентите ще представят своите държави чрез музикални и танцови изпълнения. На отделни шатри студентите ще направят изложение на културата, обичаите и кухнята на своите народи и страни. Отборите и шатрите на всяка държава ще участват в надпревара за награди след оценка от жури от преподаватели на МУ-Плевен в следните категории: най-добро представяне на отбор, най-добър щанд, най-добро цялостно представяне и избор на публиката.
Събитието ще продължи с индивидуални музикални изпълнения на студенти от различни националности. За втора поредна година студентският фестивал ще открие танцовият състав на МУ-Плевен с ръководител Джейлян Демирев.
Това информират от МУ-Плевен.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: