Проект на ученици от СУ ,,Стоян Заимов” – Плевен бе отличен с първо място на Национален конкурс

18.10.2023 7:48

С филма “Последното писмо” на Полина Динчева и Лукман Ибрахим от клуб “Завет” към СУ ,,Стоян Заимов” бяха открити VII Национален конкурс „Будител“ и Национална историческа конференция „Завещаната ни свобода“, 13-14 октомври в гр. Варна.

Проектът е отличен на първо място и ще бъде включен в „дигиталната раница“ на МОН.

Идеята разработките да станат част от съдържанието на образователната платформа беше приветствана от Радостина Николова, главен експерт „Съдържание на училищно и предучилищно образование“ към МОН, която връчи наградите на класираните ученици на първо място в различните категории.

Гост лектор на провелата се Национална ученическа конференция на тема: „Завещаната ни свобода”, бе проф. Пламен Митев, историк и преподавател в СУ „Климент Охридски“, с когото учениците имаха възможност да коментират историческите факти, а също и митовете около най-ярките личности, свързани с националните идеали и борбата за освобождение на България. В беседите с учениците и учители се включиха още д-р Милен Врабевски, председател на фондация „Българска памет“, Боян Ботйов, председател на фондация „Христо Ботйов“ и наследник на Хр. Ботев, специалистите от РИМ – Варна, Мариана Николова и Кристина Спасова.

Това информират от  СУ „Стоян Заимов“ – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: